Головна » 2016 » Февраль » 9 » Люксембург планує добувати корисні копалини в космосі
07:55
Люксембург планує добувати корисні копалини в космосі

Влада Люксембургу оголосила про намір надати фінансову і законодавчу підтримку індустрії видобутку корисних копалин в космосі. Люксембург планує підготувати належну нормативно-правову базу, яка буде заохочувати компанії, які розраховують вести розробку астероїдів. Крім того, влада країни має намір вкладати гроші в розробку технологій, які дозволять добувати корисні копалини на астероїдах.

"Ми підтримаємо довгостроковий розвиток інноваційної діяльності в космосі, а виробництво супутників і аерокосмічна промисловість стануть ключовими галузями для Люксембургу, - говорить заступник прем'єр-міністра Люксембургу Етьєн Шнайдер. - У першу чергу ми плануємо проводити дослідження в даній області, що на більш пізніх стадіях призведе до реальної роботи в космосі ".

Люксембург розраховує на співпрацю з Китаєм, Сполученими Штатами і країнами Європи в даному питанні. Деякі американські компанії, в тому числі SpaceX Елона Маска і Deep Space Industries, вже виявляють зацікавленість в ініціативі Люксембургу.

Багато країн не поспішають давати хід космічному видобутку корисних копалин через розбіжності по "Договору про космос", згідно з яким жодна країна не може пред'явити права на будь-якої космічний об'єкт. Чи справедливе це правило для видобутку ресурсів, що здійснюється приватними компаніями, є предметом дискусій.

Люксембург підписав "Договір", але не ратифікував його. Проте, Шнайдер вважає, що розробка астероїдів не порушує угоду. Він стверджує, що океанські води теж нікому не належать, але рибалки можуть ловити в них рибу і те ж саме буде справедливим для видобутку корисних копалин в космосі.

Фото: http://mks-onlain.ru/wp-content/uploads/2015/12/Dobycha-poleznyh-iskopaemyh-v-kosmose-e1449000213441.jpg
Джерело: http://nv.ua/techno/science/eldorado-nado-ljuksemburg-stanet-liderom-po-dobyche-poleznyh-iskopaemyh-v-kosmose-95525.html
Категорія: Справи геологічні | Переглядів: 5332 | Додав: wiktor | Теги: Люксембург, космос, корисні коплини | Рейтинг: 5.0/1
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 3
avatar
3 sukachevdmitriv • 21:17, 06.04.2021
Така маленька країна, і навіщо їм це?
avatar
2 visuk8747 • 13:28, 02.03.2019
Ой космосі
avatar
1 visuk8747 • 13:25, 02.03.2019
Я вважаю що необхідно видобувати корисні копалини в косі
ComForm">
avatar